Terug terug naar media

Wereldmilieudag met ConnectedGreen: Samen Nederland duurzamer en groener maken

Sinds 1974 organiseren de Verenigde Naties jaarlijks Wereldmilieudag op 5 juni. Op deze dag staan zowel overheden als bevolkingen wereldwijd stil bij ons milieu. Het doel van Wereldmilieudag is om het bewustzijn over milieukwesties te verhogen en mensen te informeren over het belang van het milieu en wat we kunnen doen om het te beschermen. De datum van 5 juni is gekozen omdat op die dag in 1972 de eerste internationale milieuconferentie plaatsvond, een historische gebeurtenis die de basis legde voor het mondiale milieubeleid. 

Auteur: Malon Gerrits

Het belang van Wereldmilieudag

Wereldmilieudag biedt een unieke kans om wereldwijd aandacht te vestigen op de noodzaak van milieubescherming. Activiteiten variëren van schoonmaakacties en boomplantdagen tot educatieve workshops en conferenties. Het doel is om iedereen bewust te maken van de impact die zij hebben op het milieu en te laten zien hoe ze die impact kunnen verminderen. Het is een dag van actie, bewustwording en inspiratie.

“If the environment is happy, people will laugh and your grief will go away.”― Srinivas Mishra

De rol van technologie in milieubescherming

Bij ConnectedGreen geloven we sterk in de kracht van technologie om duurzame veranderingen teweeg te brengen. Onze innovatieve oplossingen helpen steden, gemeentes en bedrijven om groener en duurzamer te worden. Hier zijn enkele manieren waarop ConnectedGreen bijdraagt aan milieubescherming:

  1. Slim groenbeheerOnze geavanceerde systemen maken gebruik van draadloze sensoren en een slimme cloudomgeving om groenprojecten effectief te monitoren. Dit stelt beheerders in staat om waterverbruik te optimaliseren en de gezondheid van planten en bomen te waarborgen, zelfs tijdens extreme weersomstandigheden.
  2. Efficiënt waterbeheer: Door real-time data over bodemvochtigheid en weersomstandigheden te analyseren, kunnen wij irrigatiesystemen nauwkeurig aansturen. Dit voorkomt onnodig waterverbruik en zorgt ervoor dat groenvoorzieningen altijd de juiste hoeveelheid water krijgen.
  3. Data-gedreven beslissingen: Onze gebruiksvriendelijke apps en platforms bieden beheerders de informatie die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen. Door datagedreven keuzes te maken, kunnen we de efficiëntie verhogen en de duurzaamheid van groenprojecten verbeteren. Er zijn immers minder projectbezoeken nodig.

ConnectedGreen’s bijdrage aan een duurzamer Nederland

Bij ConnectedGreen zetten we ons in om Nederland duurzamer en groener te maken. We begrijpen dat effectief groenbeheer een cruciale rol speelt in klimaatadaptatie en het creëren van leefbare stedelijke omgevingen. Onze technologieën ondersteunen gemeentes, hoveniers en groenbeheerders in hun missie om een positieve impact op het milieu te hebben.

Samen werken aan een groene toekomst

Wereldmilieudag herinnert ons eraan dat we allemaal een verantwoordelijkheid hebben om ons milieu te beschermen. Bij ConnectedGreen nodigen we je uit om samen met ons te werken aan een duurzamere toekomst. Door slimme technologieën te gebruiken en bewuste keuzes te maken, kunnen we gezamenlijk een verschil maken.
 
Doe met ons mee en draag bij aan een groener en duurzamer Nederland. Laten we samen de kracht van technologie benutten om een schonere, gezondere en veerkrachtigere wereld te creëren.

‘ConnectedGreen – Samen Nederland groener maken!’

Meer weten

Wilt u meer informatie over ConnectedGreen?

Maak gebruik van het formulier hiernaast en ontvang onze whitepaper. In de whitepaper vind je informatie over wat wij doen en hoe wij verschillende oplossingen aanbieden voor verschillende situaties.

Download onze whitepaper

Op zoek naar meer informatie over ons platform en draadloze sensoren?

Ontvang nu onze whitepaper en leer alles over de voordelen van datagedreven werken en het belang van goed ‘sensor management’.