Product

Monitoren met bodemvochtsensoren

Met behulp van draadloze sensoren en datagestuurde technologie biedt ConnectedGreen een allesomvattende tool om de gezondheid en groei van planten, bomen en ander groen op afstand te bewaken en te optimaliseren. Bodemvochtsensor

De bodemvochtsensor

Meten van vocht

De bodemvochtsensor meet het vochtpercentage in de bodem. Via het dashboard stel je de sensor(en) in op de zuigspanning van het grondtype. Daaruit volgt een vochtkarakteristiek (pF curve).

Via een zogenaamde IoT (Internet of Things) verbinding worden de gegevens via de sensor naar ons dashboard gecommuniceerd. De verbinding maakt gebruik van het LoRa netwerk van KPN en Sigfox. Wat gekenmerkt wordt door het lage energieverbruik. 

Hierdoor verbruikt de bodemvochtsensor vrijwel geen energie. De batterijen gaan minimaal 3 jaar mee – maar in de praktijk tot wel 5, en in sommige gevallen zelfs tot 10 jaar.

Bodemvochtsensor installeren

Voor diverse groenprojecten

De sensoren van ConnectedGreen zijn onopvallend weg te werken onder een drainagedop, mulch of boomschors, kokosmat of houten afdekking. Zelfs deels ondergronds. Zo lang de sensoren maar niet afgedekt worden door metaal.

De bodemvochtsensoren zijn veelvoudig te plaatsen en uitermate geschikt voor:

  • Grasvelden en gazons;
  • Vaste planten, klein- en grote heesters en bomen;
  • Vakken, bakken en dak- en gevelgroen.

Kortom, ze zijn geschikt voor ieder groenproject. 

Ben jij benieuwd wat je nieuwe groenproject kan gaan kosten? Met de besparingstool kan je berekenen hoeveel een nieuw groenproject kan gaan kosten. Daarnaast laat de tool ook zien hoeveel de potentiële besparing is als je werkt met ons platform.

Meerdere projecten beheren

Monitoring platform van ConnectedGreen

Voor efficiënt gebruik

In het monitoring platform komt alles bij elkaar.

Je koppelt, indicatiebomen, bakken en vakken aan diverse projecten. En ordent of wijst de sensoren verder toe aan onderliggende locaties.

Aan de hand van de bodemsoort en het type plant worden automatisch de drempelwaarden voor monitoring vastgesteld. Bovendien heb je de mogelijkheid om deze drempelwaarden online zelf nauwkeurig aan te passen voor een optimale afstemming.

Meerdere projecten beheren

Direct inzicht in de status van al je projecten

ConnectedGreen bevordert de samenwerking en gegevensdeling tussen groenbeheerders, opdrachtgevers en andere belanghebbenden. Per project worden ‘beheerders’ aangewezen als gebruikers. Door toegang te geven tot dezelfde gegevens, kunnen betrokken partijen transparanter samenwerken en beter inzicht krijgen in de situatie ter plaatse. Zo voorkom je onduidelijkheid en discussies achteraf.

Stel automatische meldingen en waarschuwingen in zodat je groenproject nooit te droog óf te nat staat. De aangemaakte meldingen worden bijgehouden in een logboek en zijn daarnaast eenvoudig te exporteren voor analyse. 

Het overzichtelijke dashboard geeft je in één oogopslag de status van al jouw projecten.

Welke functies zitten er in het dashboard?

Overzichtelijk dashboard

Alle projecten en gebruikers zijn te beheren vanuit één dashboard.

Kaartviewer

Bekijk precies waar je projecten en sensoren zich bevinden op de kaart.

Werkproces ondersteuning

Gebruik het platform om de werkprocessen omtrent je groepprojecten te beheren.

Uitgebreide analyse- en exportmogelijkheden

Exporteer en analyseer alle data die door de bodemvochtmeter worden verzameld.

Gegevens van meer dan 2400 bomen en vaste planten

Alle bomen uit het boek Van den Berk en
alle vaste planten van Griffioen.

Kalibratie voor de meest gebruikte grondsoorten

Exporteer en analyseer alle data die door de bodemvochtsensoren worden verzameld.

Meer weten?

Voor meer informatie over beschikbare bodemvochtsensoren en prijzen download onze whitepaper. 

Meer weten

Wilt u meer informatie over ConnectedGreen?

Maak gebruik van het formulier hiernaast en ontvang onze whitepaper. In de whitepaper vind je informatie over wat wij doen en hoe wij verschillende oplossingen aanbieden voor verschillende situaties.

Download onze whitepaper

Op zoek naar meer informatie over ons platform en draadloze sensoren?

Ontvang nu onze whitepaper en leer alles over de voordelen van datagedreven werken en het belang van goed ‘sensor management’.