Oplossing

Bodemvocht meten van jouw groenprojecten

De grond is al snel te droog of te nat. Kom er precies achter wanneer jij water moet geven door het gebruik van het monitoringsplatform en slimme sensoren.

Door het meten van bodemvocht maak je het verschil in jouw groenproject(en).

Wat los je ermee op?

Onze oplossing gaat verder dan alleen sensoren en gegevens. Het draait allemaal om actie en resultaten. Met ons geavanceerde platform kun je groenprojecten op afstand monitoren en beheren met een niveau van precisie en efficiëntie dat voorheen onbereikbaar was. Door bodemvochtigheid te meten, geven we je de informatie die je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen en groen te laten gedijen, zonder verspilling van water of middelen. 
Inboeten bomen case Ter Riele B.V.

Weinig tot geen inboet

Dankzij het meten van bodemvocht

Net een nieuw groenproject gestart? Voorkom dat je nieuwe aanplant uitvalt.

 • Tijdige signalering: Detecteer problemen zoals droogtestress of ongunstige groeiomstandigheden vroegtijdig. 
 • Kostenbesparing: Door proactieve monitoring minimaliseer je inboet en onnodig uitgaven.
 • Kwaliteit en garantie: Behoud de kwaliteit en verleng de levensduur
 • Datagedreven beslissingen: Neem beslissingen op basis van nauwkeurige gegevens. Optimaliseer watergebruik en groeimstandigheden voor een prachtig en duurzaam resultaat.

Minder watergift

Dankzij het meten van bodemvocht

Stem watergift nauwkeurig af op de behoeften van de bomen en planten. Geen gokwerk meer, maar gebaseerd op feitelijke gegevens. 

• Niet te veel, niet te weinig: Te veel water geven kan net zo schadelijk zijn als te weinig water. Door neartime informatie over bodemvochtigheid kun je overbewatering voorkomen, wat resulteert in gezondere planten. 

• Denk aan het milieu: Met nauwkeurige bodemvochtigheidsgegevens plan en doseer je watergift efficiënter, wat leidt tot aanzienlijke waterbesparingen – goed voor het milieu en je portemonnee.

• Groei en bloei: De juiste hoeveelheid water op het juiste moment bevordert gezonde groei en ontwikkeling van bomen en planten.

Meer tijdsbesparing

Dankzij het meten van bodemvocht

 • Focus op prioriteiten: Je hebt meer tijd om je te concentreren op strategische planning, besluitvorming
  en andere belangrijke taken binnen je groenproject.
 • Efficiënter werken: Directe toegang tot near-time gegevens voor snellere reactie op problemen en verbeterde efficiëntie.
 • Meer projecten beheren: Door tijdsbesparingen kun je mogelijk meer groenprojecten tegelijkertijd beheren, wat je impact en zakelijke kansen vergroot.
 • Flexibeler plannen: Je kunt je werktijden en planning flexibeler indelen, aangezien je niet gebonden bent aan vaste bezoekmomenten.
 • Sneller beslissen: Near-time gegevens stellen je in staat om snel geïnformeerde beslissingen te nemen, zonder te hoeven wachten op perio

Blijf op de hoogte

Powered by Curator.io

Meer weten

Wilt u meer informatie over ConnectedGreen?

Maak gebruik van het formulier hiernaast en ontvang onze whitepaper. In de whitepaper vind je informatie over wat wij doen en hoe wij verschillende oplossingen aanbieden voor verschillende situaties.

Download onze whitepaper

Op zoek naar meer informatie over ons platform en draadloze sensoren?

Ontvang nu onze whitepaper en leer alles over de voordelen van datagedreven werken en het belang van goed ‘sensor management’.