Terug terug naar media

De Lente Bloeit: Begin met de juiste verzorging

De lente is de ideale tijd om bomen te planten. Terwijl de natuur ontwaakt uit haar winterslaap, is het voor tuiniers en stadsplanners het perfecte moment om nieuwe levensvormen te laten wortelen. Maar, zoals elke groenliefhebber weet, is het planten van een boom slechts het begin. Zorgvuldige verzorging, met name op het gebied van watergift en bodemkwaliteit, is essentieel voor de gezondheid en groei van jonge bomen.

Auteur: Malon Gerrits

Zorgvuldige verzorging van jonge bomen begint bij

Watergift: Het levensbloed voor jonge bomen

Water is onmisbaar voor bomen, vooral in de cruciale stadia na het planten. Te weinig water kan leiden tot droogtestress, terwijl te veel water juist wortelrot kan veroorzaken. Het geheim zit hem in de balans en consistentie. In het voorjaar, wanneer de sapstromen op gang komen en de groei begint, is het essentieel dat bomen voldoende water krijgen om hun nieuwe bladeren en wortels te ontwikkelen.

De juiste grond: De fundering voor optimale groei van jonge bomen

Niet alleen de hoeveelheid water telt, maar ook de kwaliteit van de grond waarin de boom staat. De ideale grond voor een boom heeft de juiste vochtbalans en is rijk aan voedingsstoffen. Het moet goed draineren om overtollig water af te voeren en tegelijkertijd voldoende vocht vasthouden voor de wortels van de boom.

Innovatie in monitoring: De sleutel tot gezonde en veerkrachtige bomen

Dit is waar ConnectedGreen het verschil maakt. Ons platform maakt gebruik van geavanceerde bodemvochtsensoren om de vochtigheid van de grond in real-time te monitoren. Deze technologie biedt een ongeëvenaard inzicht in de waterbehoeften van jouw bomen en stelt je in staat om je watergift precies af te stemmen op wat ze nodig hebben.

20230816_151250

ConnectedGreen: Maakt het verschil

Vergoot de impact en effectiviteit van groenprojecten.

Voorkom inboet:
Bespaar water:
Bespaar tijd:

Door constante monitoring verminder je het risico op het verlies van jonge bomen en planten.

Ons systeem optimaliseert de watergift, wat leidt tot een significant lager watergebruik.

Onze klanten melden vaak dat zij 2 tot 3 dagen per water ronde kunnen besparen dankzij het gebruik van ConnectedGreen.

Begin het voorjaar goed en start vandaag nog met de juiste voorbereiding

De lente wacht niet, en nu is het moment om jouw groene projecten te starten. Met ConnectedGreen kan rekenen op gezonde bomen, bloeiende landschappen, en een groenere toekomst. Start vandaag nog met een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen, en maak gebruik van de kracht van slimme monitoring om jouw watergift te optimaliseren, inboet te voorkomen en tijd en middelen te besparen.

Het verzorgen van onze stedelijke en openbare groene ruimtes is nog nooit zo nauwkeurig en efficiënt geweest. Laten we deze lente samen het fundament leggen voor een groenere en duurzamere wereld.

Meer weten

Wilt u meer informatie over ConnectedGreen?

Maak gebruik van het formulier hiernaast en ontvang onze whitepaper. In de whitepaper vind je informatie over wat wij doen en hoe wij verschillende oplossingen aanbieden voor verschillende situaties.

Download onze whitepaper

Op zoek naar meer informatie over ons platform en draadloze sensoren?

Ontvang nu onze whitepaper en leer alles over de voordelen van datagedreven werken en het belang van goed ‘sensor management’.