Over ConnectedGreen

Missie

De missie van ConnectedGreen is om de wereld groener te maken met slimme technologie. Hoewel groen essentieel is voor het welzijn van mensen en onze planeet, is het tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. ConnectedGreen brengt mensen letterlijk weer in contact met groen. De slimme taken en alarmen verlagen de drempel om succesvol te tuinieren. ConnectedGreen helpt op deze manier mensen om hun omgeving groener te maken en om groen meer te beleven.

Ontwikkeling

Voor de ontwikkeling van ConnectedGreen zijn de inzichten van groene professionals cruciaal, daarom richten wij ons met de ontwikkeling van ConnectedGreen in eerste instantie op hoveniers en groenvoorzieners. We ondersteunen de hele keten van kweker via groenvoorzieners/hoveniers tot aan opdrachtgevers en tuinbezitters. Samen met groene professionals ontwikkelen we zo een platform dat ook beschikbaar zal komen voor consumenten.

Partnerships en awards

Class 1 Let it Grow Incubation Programme

Beste idee Plantarium 2017

NL Greenlabel 'young potential'

Referenties

Over onze naam: ConnectedGreen is in mei 2016 begonnen als ConnectedGarden. Omdat al snel bleek dat het systeem breder toepasbaar is dan enkel het monitoren van tuinen – maar bijvoorbeeld ook parken, groenprojecten en groene schoolpleinen, is de naam ConnectedGreen ge├»ntroduceerd. Het wordt aan elkaar geschreven, zonder spatie. Dus niet Connected Green maar ConnectedGreen – idem voor de vorige naam: ConnectedGarden in plaats van Connected Garden.

We willen groen verbinden met de mensen, en vice-versa. We zien het verbinden niet alleen als iets technisch via ons systeem, maar ook verbinding in de vorm van betrokkenheid en ‘geven om groen’.