Het systeem

Creëer de optimale condities om groen te laten presteren

Het systeem

Het ConnectedGreen systeem bestaat uit draadloze sensoren, een slimme GreenCloud omgeving en een gebruiksvriendelijke app voor op de computer en de telefoon.

Het dashboard geeft op eenvoudige wijze weer wat in welk project gedaan moet worden. Ook kunnen gebruikers e-mails of SMS berichten instellen die worden verzonden als bepaalde acties ondernomen moeten worden.

De sensoren

De ConnectedGreen sensoren werken zonder WiFi, SIM kaart of gateway en meten verschillende factoren die noodzakelijk zijn om planten en bomen goed te laten presteren. De sensoren worden geplaatst in verschillende zones, dit zijn gebiedjes die ingedeeld zijn op basis van vochtvoorkeuren (beplanting) en/of ligging.

Iedere soort plant of boom heeft immers andere voorkeuren voor bodemvocht, temperatuur en intensiteit van licht. De sensoren werken op basis van LoRa of Sigfox (Internet of Things communicatie), hierdoor gaan de accu's 5 tot 10 jaar mee. Het is uiteraard mogelijk om sensoren na 2 of 3 jaar te gebruiken in een ander project.

ConnectedGreen praatplaat

De ConnectedGreen sensoren meten:

• Bodemvocht op worteldiepte (15cm, 30cm en 60cm)
• Temperatuur aan de grond
• Lichtintensiteit

ConnectedGreen werkt met sensoren van verschillende leveranciers, waardoor we hardware onafhankelijk kunnen zijn. Uiteraard werken wij met de nieuwste technologie en voldoen onze sensoren aan de strengste eisen. Op basis van vragen uit de markt worden nieuwe types en merken sensoren toegevoegd.

De GreenCloud

De basis van het ConnectedGreen platform is de slimme Cloud omgeving, de GreenCloud. Alle sensorgegevens worden hierin opgeslagen en gecombineerd met botanische gegevens en weerdata. Op basis van slimme analyses genereert de GreenCloud vervolgens taken en alarmen.

Het systeem bevat informatie over meer dan 2300 plant- en boomsoorten en dit aantal wordt telkens uitgebreid.

Voor het bepalen van de juiste drempelwaarden (vochtpercentages) wordt de pF methode van Eurofins Agro gebruikt.

Zowel de meetgegevens als de notificaties worden bewaard zodat op een later tijdstip altijd terug te kijken is in de historie.

De ConnectedGreen app

De ConnectedGreen app is ontwikkeld met input van veel gebruikers uit de groene sector. Gebruiksgemak en flexibiliteit staan voorop. De status van projecten wordt getoond op een overzichtelijk dashboard, waarmee ingezoomd kan worden op specifieke projecten. Ook is het mogelijk om per project in te zoomen op individuele zones.

Wij begrijpen dat hoveniers en groenvoorzieners niet de hele dag op hun telefoon of computer kijken om te weten hoe projecten erbij staan. Daarom geeft ConnectedGreen slimme notificaties in de vorm van taken en alarmen. En ook daarvoor geld dat instelbaar is welke/hoeveel berichten je ontvangt.

Tenslotte biedt ConnectedGreen een eenvoudige versie van het dashboard waarmee opdrachtgevers kunnen meekijken met de status van een project.

Uiteraard werkt alles zowel op de computer als op de telefoon. Er hoeft hiervoor niets geïnstalleerd te worden.