Het systeem

Creëer de optimale condities om groen te laten presteren

Het systeem

ConnectedGreen is een onafhankelijk, modulair platform. Het ConnectedGreen systeem bestaat uit draadloze sensoren, een slimme GreenCloud omgeving en gebruiksvriendelijke apps.

De sensoren

De ConnectedGreen sensoren meten verschillende factoren die noodzakelijk zijn om planten en bomen goed te laten presteren. De sensoren worden geplaatst in verschillende zones, dit zijn gebiedjes die ingedeeld zijn op basis van vochtvoorkeuren (beplanting) en/of ligging.

Iedere soort plant of boom heeft immers andere voorkeuren voor vocht, temperatuur en intensiteit van licht.

hetsysteem

Momenteel meten onze sensoren:

• Bodemvocht op worteldiepte
• Temperatuur boven de grond
• Lichtintensiteit

De sensoren werken op basis van Internet of Things communicatie zoals LoRa en Sigfox. Dit betekent dat de sensoren werken zonder WiFi en zonder SIM kaarten. De batterijen van de sensoren gaan 5 tot 10 jaar mee. Sensoren zijn te herplaatsen tussen verschillende projecten. Dit maakt het mogelijk om de sensoren te ‘hergebruiken’.

ConnectedGreen werkt met sensoren van verschillende leveranciers. Uiteraard werken wij met de nieuwste technologie en voldoen onze sensoren aan de strengste eisen. Op basis van vragen uit de markt worden nieuwe types en merken sensoren toegevoegd.

De GreenCloud

De basis van het ConnectedGreen platform is de slimme Cloud omgeving, de GreenCloud. Alle sensorgegevens worden hierin opgeslagen en gecombineerd met botanische gegevens en weerdata. Op basis van slimme analyses genereert de GreenCloud vervolgens taken en alarmen.

Zowel de meetgegevens als de taken en alarmen worden bewaard, zodat op een later tijdstip altijd terug te kijken is in de historie.

De gegevens, taken en alarmen uit de GreenCloud worden gepresenteerd in de ConnectedGreen apps. Ook zijn vanuit de GreenCloud koppelingen mogelijk met automatisering, bijvoorbeeld een koppeling met beregening.

De ConnectedGreen apps

De apps zijn ontwikkeld met input van veel gebruikers uit de groene sector. Gebruiksgemak en flexibiliteit staan hierdoor voorop. De status van projecten wordt getoond op een overzichtelijk dashboard, waarmee ingezoomd kan worden op specifieke projecten. Ook is het mogelijk om per project, per zone in te zoomen.

Wij begrijpen dat hoveniers en groenvoorzieners niet de hele dag op hun telefoon of computer kijken om te weten hoe projecten erbij staan. Daarom geeft ConnectedGreen slimme notificaties in de vorm van taken en alarmen. En ook daarvoor geldt weer dat instelbaar is welke/hoeveel berichten je ontvangt.

Tenslotte biedt ConnectedGreen een eenvoudige versie van het dashboard waarmee opdrachtgevers kunnen meekijken met de status van een project.